Genskab Varbro Ådal!

Varbro Ådal er en unik naturperle - men naturen i området er desværre i en sørgelig tilstand. Hjørrings nye byråd bør sikre en redningsplan for Varbro Ådal. Skriv under nu!

Varbro Å Daniel redigeret

Skriv under her

Fornavn skal udfyldes
Fornavn skal udfyldes
Feltet skal udfyldes med gyldig email adresse
Telefon nr. skal udfyldes
Betingelserne skal accepteres..

Vi gemmer din underskrift - vent venligst

Tak for din underskrift!

HUSK at klikke bekræft i den mail vi netop har sendt. Så er din underskrift gyldig


En helt unik naturperle

Varbro Ådal er en helt unik naturperle med vandløb, overdrevsbakker, eng, mose, dyr på land og fisk i vand - og direkte kig til Vesterhavet. 

I Varbro ådal findes stadig noget af den ægte, oprindelig natur og biodiversitet, som vi har mistet så meget af i Danmark de sidste hundrede år. Det skal vi passe på!

Desværre er ådalen langt fra, hvad den har været. For selvom dele af området er udpeget som Særlig Værdifuld Natur er naturen blevet ændret og åen rettet ud, for at skabe mere plads til landbrug. 

Tiden er inde til at genskabe vores ådal og få mangfoldigheden tilbage - og skabe gode naturoplevelser for borgerne og kommende generationer.

Skriv under her for at genskabe Varbro Ådal! 

Varbro Ådal er et helt oplagt naturprojekt for et kommende byråd i Hjørring. Byrådet kan sikre et rigt dyreliv og fantastiske naturoplevelser i ådalen, ved at:

  • afsætte midler til at genoprette naturen i Varbro Ådal
  • lægge en klar plan for naturgenopretningen med genslyngning af åen i centrum samt målrettet naturpleje for at beskytte ådalens arter
Varbro Ådal Anders 2

Hjørring Kommune har gjort det før

Med tanke på kommunens grønne ambitioner og ønske om at gøre mere for de naturlige dynamikker og biodiversiteten, er det helt oplagt, at det nye byrådsflertal gør genopretningen af Varbro Ådal til et nyt naturprojekt, som vi kan være stolte af i kommunen.

Hjørring Kommune har tidligere bevist, at man har både udsynet og kompetencerne. Kommunen skal således have stor ros for visionen og selve genopretningen af Hjørring Bjerge som et bynært og værdifuldt naturområde fyldt med liv.

Så kære spidskandidater til valget d. 16. november: Lad os gøre det igen. Lad os skabe et stærkt naturprojekt i fællesskab, sikre et af vores væsentligste naturområder og lægge stenene til spændende naturoplevelser for hjørringenserne og for kommende generationer.

Er du vælger i Hjørring Kommune? Klik her for at hjælpe Varbro Ådal   

Skovgøgelilje

Fire grønne mærkesager i Hjørring

Danmarks Naturfredningsforening i Hjørring arbejder for disse fire sager i forbindelse med kommunalvalget 2021:

VARBRO ÅDAL BESKÅRET

Vil du have mere natur hvor du bor?

Stadig flere dyr og planter kommer på listen over truede arter, fordi der er akut mangel på levesteder og føde til dem. Vi har derfor brug for mere og bedre natur!

Den gode nyhed er, at vores kommuner sidder med nøglen til løsningen, da de har større indflydelse på naturområdet end nogen anden myndighed i Danmark. Vores valg af kommunalpolitikere har derfor afgørende betydning for, om vi kan skabe positive forandringer for naturen. 

Genopretning af ådale, fredning af skove, grøftekanter fulde af vilde blomster. Det er alle indsatser, der er guld værd for biodiversiteten - og for os borgere, som kan få endnu flere fantastiske naturoplevelser, hvor vi bor.

Giv naturen en stemme til kommunalvalget den 16. november!

Vi guider dig til et grønnere valg nedenfor.

Sortplettet blaafugl

Guide til et grønt valg

Sådan gør du valget mere grønt i din kommune. 

Hvad kan du gøre for at vise kommunalvalgskandidaterne i din kommune, at du vil have helt konkrete indsatser for natur, miljø og klima i den kommende valgperiode?

Og hvordan finder du ud af, hvilke kandidater der har størst ambitioner på naturens vegne i din kommune?

Få svar på dette og meget mere her:

Anacamptis pyramidalis 2

Bonderøven: Vi skal have mere natur i byerne

Hvad kan kommunerne kan gøre for at skabe mere og bedre natur? Frank Erichsen tager os med ud og ser på nogle gode eksempler - og fortæller, hvorfor man har droppet de veltrimmede græsplæner i Aarhus til fordel for et smukt blomsterflor.

Naturpræsident: Lad de gamle træer stå

Frederiksberg Kommune har indført forbud mod at fælde træer, som er over 25 år gamle. Det er en del af en indsats for at forbedre kommunens biodiversitet. Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, er taget ud for at kigge nærmere på Frederiksbergs træpolitik.

Kommuner giver naturen en hjælpende hånd

Hvad kan din kommune gøre for naturen?

Kommunerne spiller en afgørende rolle for at skabe mere og rigere natur i Danmark - de kan gøre en masse ting, for aktivt at stoppe tabet af biodiversitet, til gavn for naturen og til glæde for borgerne.

Danmarks regering forpligtede sig i 2010 på at standse tabet af biologisk mangfoldighed senest i 2020 - men her, på den anden side af deadline, mister dyrene og planterne fortsat levesteder og et alarmerende højt antal arter er truede.

Kommunen har størst indflydelse og flere handlemuligheder på naturområdet end nogen anden myndighed i Danmark. Det er et stort ansvar, der hviler på kommunernes skuldre og derfor er det vigtigt, at kommunerne arbejder strategisk og langsigtet med, at sikre naturen bedre vilkår.

Høvblege Møn

Hvordan kan I få mere og bedre natur i din kommune?

Det, naturen i Danmark har allermest brug for, er mere plads.

Kommunerne kan gøre en masse for at skabe mere plads til naturen. Her kan du læse mere om nogle af de ting, kommunerne kan gøre - og finde links til flere ressourcer, som du kan gøre kommunerne opmærksomme på. 

WEB B (2) (1)

Kære Folketingspolitikere 

Vi står midt i en grøn krise! 

Vores drikkevand er forurenet med pesticider, og fiskene gisper efter ilt i havet. Naturen er presset som aldrig før, og klimaforandringer giver stadig mere ekstremt vejr. 

Vi har akut brug for gode løsninger. Og de løsninger kan især findes i én sektor: Landbruget.  

Landbruget er nøglen til at løse nogle af tidens allerstørste problemer. Men det kræver, at vi gentænker vores fødevareproduktion og får et nyt og grønnere landbrug. 

Et nyt landbrug skal dyrke mere mad til mennesker - uden at gøre skade på naturen. Det kan lade sig gøre, hvis vi skruer ned for antallet af husdyr i landbruget. For så kan markerne, hvor der i dag dyrkes foder til dyr, i stedet bruges til at dyrke mad til mennesker. På den måde kan et nyt landbrug producere og sælge endnu flere kvalitetsfødevarer – uden at forurene vores drikkevand, skabe iltsvind i havet og skade naturen og klimaet. 

Et nyt landbrug kan stoppe iltsvind, så fisk, havdyr og ålegræs igen kan trives i Danmarks fjorde og hav. 

Et nyt landbrug kan sikre grundvandet og dermed sørger for, at der også er rent drikkevand til de kommende generationer. 

Et nyt landbrug kan give plads til flere levesteder for Danmarks truede dyr og planter, så naturen igen kan blive rig, stærk og mangfoldig. 

Et nyt landbrug kan bidrage til Danmarks samlede CO2-reduktion og blive et internationalt forbillede i kampen mod de menneskeskabte klimaforandringer. 

Danmark har brug for et nyt landbrug, som kan skabe fødevarer i samspil med en rig og robust natur.  

Helt konkret skal et nyt landbrug: 

  • dyrke flere fødevarer på et mindre areal 
  • producere færre dyr og mindre foder, men til gengæld mere grøn mad til mennesker 
  • udlede langt mindre CO2 til atmosfæren, kvælstof til vandmiljøet og pesticider til grundvandet. 

Vi vil gerne hjælpe Danmarks landbrugere - derfor skal vi have en politisk løsning, der både redder Danmarks natur og miljø, men som også sikrer de mennesker, der arbejder i landbruget.  

Så kære politikere: Lige nu har I en unik mulighed for at forme et nyt dansk landbrug, som kan bvære med til at løse naturens krise. 

Grønne hilsner, 

Maria Reumert Gjerding og 50.000 danskere